KAHVIT

Colombia_Gilberto.2417.jpg

Suoraan 

viljelijöltä

Suoraan 

viljelijöltä

Suoraan 

viljelijöltä

Colombia_Otoniel.24.jpeg

Suoraan 

viljelijöltä

ETIOPIA_GUJI.24.jpg

Suoraan 

viljelijöltä

Yrityksille, ravintoloille, kahviloille..

Luo oma 

kahvietikettisi

ja oma paahtosi!

Ota yhteyttä:

info@

kahvicharlotta

.com

KAHVITUOTANTO & KESTÄVÄ KEHITYS

Meillä kunnioitetaan käsityön perinnettä. Arvostamme ja rakastamme sitä mitä teemme. Jo kahvin tuotantovaiheessa lähes kaikki tehdään käsityönä. Kahvipensaat kasvavat Päiväntasaajan molemmin puolin, missä on subtrooppinen tai lauhkea ilmasto.

 

Kahvimme kasvavat korkeilla tulivuoren mineraalipitoisella rinteillä noin 1800-2200 metrin korkeudessa. Kypsät ja kauniin punaiset kahvimarjat kerätään käsin viljelmiltä. 

 

Sadonkorjuun jälkeen kahvimarjat joko pestään koneellisesti tai kuivataan auringossa. Kuivamenetelmä on maailman vanhin ja sitä käytetään edelleenkin yleisesti mm. Aasiassa, Brasiliassa ja Länsi-Afrikassa. Märkämenelmä on edistyneempi, mutta kallimpi vaihtoehto viljelijöille. Kahvimarjat pestään koneellisesti ja seulotaan yhden-kahden vuorokauden ajan, jonka jälkeen ne kuivataan joko auringossa tai kuivauskoneessa. Tämä menetelmä on suosittu Keski-Amerikan maissa, Keniassa ja Tanzaniassa.

 

Kahvimme ovat saapuneet Kahvi Charlottaan paahtimosta mahdollisimman vähien välikäsien kautta ja suurin osa kahveistamme saapuukin paahtimolle suoraan viljelmiltä. 

 

Kahviplantaaseilla pidetään kiinni tiukoista laatukriteereistä ja osa kahveistamme on jopa saanut Luomu ja Reilun Kaupan sertifikaatit. Kannatamme eettisyyttä sekä ekologisuutta ja arvostamme kahvin viljelijöitä niin paljon, että maksamme heille tuntuvan korvauksen.

KAHVIPAAHTIMO

Olemme tehneet vuosia yhteistyötä Pirkanmaan Kahvipaahtimon kanssa. Testaamme yhdessä eri kahvilaatuja ja paahto asteita, jotta löydämme yhdessä optimaalisen maun kahville. Olemme käyneet yhdessä Kolumbiassa kahviplantaaseilla tutustumassa meidän yhteistyö viljelijöiden kahviplantaaseille ja heidän toimintaansa.

Avaamme oman paahtimon tammikuussa 2020 Vantaalle.

TUOREPAAHTO

Kaikki Kahvi Charlotan kahvit ovat paahdettu pienissä erissä käsityönä. Kahvin paahtaminen on todella tarkkaa ja sitä kutsutaan usein taiteeksi.Kahvin paahtoon vaikuttavat paahtoaika ja -lämpötila sekä itse kahvi: alkuperä, lajike, pavun kosteuspitoisuus, raakakahvin tuoreus ja jopa sää vaikuttavat paahtamiseen. Kuten huomaat, vaikuttavia tekijöitä on paljon, ja pienikin virhe vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen.

 

Kahvi Charlotan kahvit paahdetaan pienissä erissä hitaalla 12-15 minuutin paahtomenetelmällä. Näin saadaan kahvin parhaat maut esille. Paahtomestarit käyttävät paahtamisessa apunaan useita aisteja, kuten kuulo-, näkö- ja hajuaistia. Tiesitkö, että jokainen kahvilajike paahdetaan täysin omalla tyylillään? Se millä ajalla ja lämpötilalla saadaan yhden kahvin parhaat maut esille ei välttämättä toimi toisessa. Paahdon jälkeen kahvi aina tuplamaistetaan varmistaen oikealaatuisuus.

KAIKKI KAHVISTA

Alkuperäiskahvivalikoimasta löydät toinen toistaan erilaisempia kahveja. Kahvimme ovat tuorepaahdettuja ja ne on valikoitu sopiviksi pohjoismaiseen makuun.

Kahvimme ovat lähtökohtaisesti keskitummapaahtoisia. Osa on vaaleampia ja osa tummempia. Kahvipavut pyrimme ostamaan mahdollisimman suoraan viljelijöiltä, ilman ylimääräisiä välikäsiä. Suurin osa kahveista onkin suoraan ostettu tiloilta. Lisäksi viljelijöille on maksettu jopa 25% enemmän kuin mitä he normaalisti saavat kahvihinnasta. 

SEURAA MEITÄ

PYSY AJANTASALLA

Kahvi vinkkejä, uutisia ja tapahtumia suoraan sähköpostiin

© 2018 KAHVI CHARLOTTA Inc., All Rights Reserved