KOPI WANITA

ORGANIC

Acehin alue, joka monesti ensimmäisenä muistuu mieleen luonnonkatostrofeista, tuottaa myös erinomaista kahvia. Kahvia viljellään Jagongissa, keskisen Acehin alueella. Kahvin tuottaa Koptan Gayo Megah Berseri Cooperative. Kahvitila sijaitsee 1400-1900 metriä merenpinnasta. Kopi Wanita kahvi on luomuviljelty.

 

Osuuskunnan jäsenistä kaikki ovat naisia, ja monet heistä yksinhuoltajia. Luonnollisesti sekä tilan että lasten hoitaminen yksin on raskasta. Osuuskunta onkin asettanut päämääräkseen auttaa jäseniään pärjäämään arjessa paremmin.

 

Kahvin myyntihinnasta saatuja tuloja kohdennetaan suoraan naisille. Toimenpiteitä ovat mm. koulutus ja opastus viljelyyn, tukea äitejä raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen sekä kouluikäisiä koulunkäynnin alkaessa.

 

Kahvin tuoksussa kanelia, seetripuuta ja tummaa suklaata. Kahvissa on miellyttävä, rustiikkinen ja maanläheinen maku. Pirteä hapokkuus.

Kuvassa vasemmassa yläkulmassa Osuuskunnan puheenjohtaja Koperasi Kopi Wanita Gayo, oikealla yläkulmassa osuuskunnan jäsen Rizkani Ahmad, alhaalla vasemmalla talousjohtaja Yuyun Sri Wahyuni sekä sihteeri Dewi Wahyuni.

 

Menetelmä: Semi - Washed 

Korkeus: 1400 - 1900m 

Tila: Koptan Gayo Megah Berseri Cooperative

Lajike: Arabica

Alue: Jagongi, Aceh, Indonesia

Valmistustapa: Suodatinkeitin, aeropress, pressopannu

Maku: Tummasuklaa, seetripuu, kaneli, raikas

KAIKKI KAHVISTA

Alkuperäiskahvivalikoimasta löydät toinen toistaan erilaisempia kahveja. Kahvimme ovat tuorepaahdettuja ja ne on valikoitu sopiviksi pohjoismaiseen makuun.

Kahvimme ovat lähtökohtaisesti keskitummapaahtoisia. Osa on vaaleampia ja osa tummempia. Kahvipavut pyrimme ostamaan mahdollisimman suoraan viljelijöiltä, ilman ylimääräisiä välikäsiä. Suurin osa kahveista onkin suoraan ostettu tiloilta. Lisäksi viljelijöille on maksettu jopa 25% enemmän kuin mitä he normaalisti saavat kahvihinnasta. 

SEURAA MEITÄ

PYSY AJANTASALLA

Kahvi vinkkejä, uutisia ja tapahtumia suoraan sähköpostiin

© 2018 KAHVI CHARLOTTA Inc., All Rights Reserved