GUATEMALA ERNESTO PEREZ

Ernesto Perez on perinyt Finca La Torren kahvitilan yhdessä veljensä kanssa isältään. Kyseinen kahvitila on yksi ensimmäisistä Acatenangon alueella. Nykyään tilan omistaa Ernesto yhdessä perheensä kanssa. He ostivat myöhemmin kahvitilan vierestä pienen maa alueen, johon he rakensivat oman manuaalisen kahvin pesuaseman. Myöhemmin heidän saatua sähköä tilalle pystyivät he ovat ostamaan dieselillä toimivan pesuaseman. Ernesto, 73, on työskennellyt tilallaan yli 40 vuotta yhdessä perheensä tuella. Erneston poika auttaa kehittämään kahvitilaa jatkuvasti, sillä hän on valmistunut maanviljelyn insinööriksi.

 

Kahvitila on kooltaan 12 hehtaaria, joka tuottaa vuositasolla noin 10 tuhatta kiloa kahvia. Lämpötila alueella on tasaisaista 18-24 astetta. 

 

”Satokausi kerrallaan huomaa, että asiat muuttuvat jatkuvasti”, sanoo Ernesto, jonka silmistä näkee pienen pettymyksen. Hän todella huolissaan ilmaston muutoksesta, metsänhakkuusta ja luonnon lähteiden kuivumisesta. Hän kuitenkin tekee parhaansa, jotta laatu pysyy erinomaisena.


Ernesto on ollut todella onnekas ympäristö olosuhteisiin omalla kahvitilallaan. Heillä on todella rikas vulkaaninen maaperä, tiheä metsä ja he sijaitsevat korkealla meren pinnasta, joka luo erityisen mikro ilmaston Acatenangon tulivuorella.

Kahvi on tasapainoinen, pehmeä ja hieman makea maultaan. Lähestyttävä body, jossa suklaisuus tulee pehmeänä esille. Alhainen hapokkuus.

Tila: Finca La Torre

Viljelijä: Ernesto Perez

Alue: Patzicia, Chimaltenango, Acatenango, Guatemala

Menetelmä: Washed

Korkeus: 1500m 

Lajike: Caturra, Bourbon

Valmistustapa: Espresso, suodatin, presso

SEURAA MEITÄ

PYSY AJANTASALLA

Kahvi vinkkejä, uutisia ja tapahtumia suoraan sähköpostiin

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Classic

KAIKKI KAHVISTA

© 2018 KAHVI CHARLOTTA Inc., All Rights Reserved

Alkuperäiskahvivalikoimasta löydät toinen toistaan erilaisempia kahveja. Kahvimme ovat tuorepaahdettuja ja ne on valikoitu sopiviksi pohjoismaiseen makuun.

Kahvimme ovat lähtökohtaisesti keskitummapaahtoisia. Osa on vaaleampia ja osa tummempia. Kahvipavut pyrimme ostamaan mahdollisimman suoraan viljelijöiltä, ilman ylimääräisiä välikäsiä. Suurin osa kahveista onkin suoraan ostettu tiloilta. Lisäksi viljelijöille on maksettu jopa 25% enemmän kuin mitä he normaalisti saavat kahvihinnasta.