GUATEMALA ERNESTO PEREZ

Ernesto Perez on perinyt Finca La Torren kahvitilan yhdessä veljensä kanssa isältään. Kyseinen kahvitila on yksi ensimmäisistä Acatenangon alueella. Nykyään tilan omistaa Ernesto yhdessä perheensä kanssa. He ostivat myöhemmin kahvitilan vierestä pienen maa alueen, johon he rakensivat oman manuaalisen kahvin pesuaseman. Myöhemmin heidän saatua sähköä tilalle pystyivät he ovat ostamaan dieselillä toimivan pesuaseman. Ernesto, 73, on työskennellyt tilallaan yli 40 vuotta yhdessä perheensä tuella. Erneston poika auttaa kehittämään kahvitilaa jatkuvasti, sillä hän on valmistunut maanviljelyn insinööriksi.

 

Kahvitila on kooltaan 12 hehtaaria, joka tuottaa vuositasolla noin 10 tuhatta kiloa kahvia. Lämpötila alueella on tasaisaista 18-24 astetta. 

 

”Satokausi kerrallaan huomaa, että asiat muuttuvat jatkuvasti”, sanoo Ernesto, jonka silmistä näkee pienen pettymyksen. Hän todella huolissaan ilmaston muutoksesta, metsänhakkuusta ja luonnon lähteiden kuivumisesta. Hän kuitenkin tekee parhaansa, jotta laatu pysyy erinomaisena.


Ernesto on ollut todella onnekas ympäristö olosuhteisiin omalla kahvitilallaan. Heillä on todella rikas vulkaaninen maaperä, tiheä metsä ja he sijaitsevat korkealla meren pinnasta, joka luo erityisen mikro ilmaston Acatenangon tulivuorella.

Kahvi on tasapainoinen, pehmeä ja hieman makea maultaan. Lähestyttävä body, jossa suklaisuus tulee pehmeänä esille. Alhainen hapokkuus.

Tila: Finca La Torre

Viljelijä: Ernesto Perez

Alue: Patzicia, Chimaltenango, Acatenango, Guatemala

Menetelmä: Washed

Korkeus: 1500m 

Lajike: Caturra, Bourbon

Valmistustapa: Espresso, suodatin, presso

LOCATIONS

CAFE

KAMPPI HELSINKI

Runeberginkatu 5

00100 Helsinki 

Email: info@kahvicharlotta.com​

Closed for covid

CAFE - RESTAURANT

TIKKURILA VANTAA

Tikkurilantie 36

01300 Vantaa 

Phone: 044 244 7599       

Email: vernissa@kahvicharlotta.com

Closed for covid

© 2021 KAHVI CHARLOTTA Inc., All Rights Reserved

COFFEE ROASTERY

REKOLA VANTAA

Joukontie 42

01400 Vantaa 

Email: victoria.nuottanen@kahvicharlotta.com

Open on saturdays 10.00-14.00

Phone: 041 315 2940 

  • Instagram
  • Facebook