GEBENA GR1

Kahvin synnyin maana pidetään Etiopiaa. Arabilaisen legendan mukaan vuohenpaimen Kaldi ihmetteli vuoheniensa heittäytyneen ekstaasiin syödessä punaisia kahvimarjoja. Kaldi vei marjat vaimollensa, joka pyysi Kaldia viemään ne munkkiluostariin. Munkit luulivat kahvimarjoja paholaisen marjoiksi ja heittivät ne nuotioon. Näin keksittiin kahvin paahtaminen.

Kahvia kutsutaan Etiopiassa nimeltä buna, lausutaan "boona".

Perinteisessä etiopialaisessa kahviseremoniassa kahvi tarjoillaan keraamisesta kaatokannusta, jota kutsutaan nimellä Gebena tai Jebena.

Kaakkois-Etiopian osuuskunnan tuottaman kahvin kasvuolosuhteet ovat poikkeuksellisen korkeat. Hitaasti kypsyvät kahvimarjat tuovat kahvin makuun syvyyttä.

Tuoksussa mustaa teetä ja mausteisuutta. Maistoimme kahvissa earl grey-teen bergamottia, syvää marjaisuutta ja puolukan hapokkuutta.

Menetelmä: Washed 

Korkeus: 2300m 

Tila: Osuuskunta

Lajike: Local Heirloom

Alue: Etiopia

Valmistustapa: Suodatinkeitin, aeropress, pressopannu

Maku: Ruusu, kevyt, puolukkainen, syvä marjaisuus

KAIKKI KAHVISTA

Alkuperäiskahvivalikoimasta löydät toinen toistaan erilaisempia kahveja. Kahvimme ovat tuorepaahdettuja ja ne on valikoitu sopiviksi pohjoismaiseen makuun.

Kahvimme ovat lähtökohtaisesti keskitummapaahtoisia. Osa on vaaleampia ja osa tummempia. Kahvipavut pyrimme ostamaan mahdollisimman suoraan viljelijöiltä, ilman ylimääräisiä välikäsiä. Suurin osa kahveista onkin suoraan ostettu tiloilta. Lisäksi viljelijöille on maksettu jopa 25% enemmän kuin mitä he normaalisti saavat kahvihinnasta. 

SEURAA MEITÄ

PYSY AJANTASALLA

Kahvi vinkkejä, uutisia ja tapahtumia suoraan sähköpostiin

© 2018 KAHVI CHARLOTTA Inc., All Rights Reserved