GILBERTO

ROJAS

Gilberto Rojas omistaa ja jatkaa vanhempiensa aloittaman Finca La Florida-kahvitilan harjoittamista. Tila sijaitsee maineekkaassa Huilan maakunnassa, tarkemmin Acevedon alueella, La Marimban kunnassa. Tilalla viljellään pääasiassa Caturra -ja Colombia lajikkeita. Vain kypsimmät kahvimarjat poimitaan. Huolellisen lajittelun jälkeen kahvimarjan hedelmäliha murskataan ja esille tulleet pavut  fermentoituvat vesitankeissa 36 tuntia. Tämän jälkeen pavut pestään pesukanavissa ja kuivataan patioilla haluttuus kosteusprosenttiin.Tila on kooltaan 8 hehtaaria. Satokauden pääpaino ajoittuu syyskuun ja tammikuun väliselle ajalle. Tuotantomäärä on noin 18 000kg erittäin laadukasta kahvia. Gilberton vaimo ja vanhin poika työskentelevät myös tilalla.

 

Gilberto on määrätietoisesti kehittänyt tilansa toimintaa. Tilansa Gilberto sijoittui maan Cup of Excellence-kilpailussa toiseksi vuonna 2015. Kävimme Kolumbiassa tutustumassa Gilberton kahvitilaan lokakuussa 2016. Tapasimme Gilberton perheineen ensimmäisen kerran Helsingissä huhtikuussa 2016.

Kahvi on äärimmäisen puhdas, rikasarominen, hienostuneen hapokas. Maistoimme kahvissa leveän karamellimäisen makeuden, aprikoosia ja vihreän omenan hapokkuuden.

Menetelmä: Washed 

Korkeus: 1650m 

Tila: La Florida 

Lajike: Colombia

Alue: Huila, Acevedo, Kolumbia

Valmistustapa: Suodatinkeitin, aeropress, pressopannu

Maku:Karamelli, aprikoosi, vihreä omena, kahvimarja

KAIKKI KAHVISTA

Alkuperäiskahvivalikoimasta löydät toinen toistaan erilaisempia kahveja. Kahvimme ovat tuorepaahdettuja ja ne on valikoitu sopiviksi pohjoismaiseen makuun.

Kahvimme ovat lähtökohtaisesti keskitummapaahtoisia. Osa on vaaleampia ja osa tummempia. Kahvipavut pyrimme ostamaan mahdollisimman suoraan viljelijöiltä, ilman ylimääräisiä välikäsiä. Suurin osa kahveista onkin suoraan ostettu tiloilta. Lisäksi viljelijöille on maksettu jopa 25% enemmän kuin mitä he normaalisti saavat kahvihinnasta. 

SEURAA MEITÄ

PYSY AJANTASALLA

Kahvi vinkkejä, uutisia ja tapahtumia suoraan sähköpostiin

© 2018 KAHVI CHARLOTTA Inc., All Rights Reserved