ROMAN

PENA

Romanilla on vankka 28 vuoden kokemus kahvinviljelijänä. Tilan, El Recreon koko on 25 hehtaaria ja sen vuosituotanto on noin 85000kg. Tästä viennin osuus on noin neljännes.Kahvinviljelyn parissa työskentelee koko Romanin perhe; vaimo ja kolme lasta. Roman on alueella myös merkittävä paikallinen työllistäjä.

 

Romanin kahvi La Union on luonteeltaan erittäin puhdas ja tasapainoinen. Tuoksussa suklaata, pähkinää, tummaa siirappisuutta ja maltaisuutta. Maistoimme kahvissa kaakaomaisuutta, pähkinäsuklaata ja hiven ruusunmarjaa. Kahvissa on mukavasti ryhtiä ja tukevuutta yhdistettynä pyöreään jälkimakuun. 

Tapasimme Romanin perheineen Helsingissä huhtikuussa 2016 ja myöhemmin samana vuonna heidän luonaan Kolumbiassa. Romanin kahvi tulee suoraan Suomeen ilman välikäsiä. Roman kuvassa oikealla yhdessä Gilberto Rojasin kanssa.

 

Menetelmä: Washed 

Korkeus: 1480m 

Tila: El Recreo 

Lajike: Colombia

Alue: Acevedo, Huila

Valmistustapa: Suodatinkeitin, pressopannu

Maku: Tasapainoinen, ruusunmarja, kaakao

KAIKKI KAHVISTA

Alkuperäiskahvivalikoimasta löydät toinen toistaan erilaisempia kahveja. Kahvimme ovat tuorepaahdettuja ja ne on valikoitu sopiviksi pohjoismaiseen makuun.

Kahvimme ovat lähtökohtaisesti keskitummapaahtoisia. Osa on vaaleampia ja osa tummempia. Kahvipavut pyrimme ostamaan mahdollisimman suoraan viljelijöiltä, ilman ylimääräisiä välikäsiä. Suurin osa kahveista onkin suoraan ostettu tiloilta. Lisäksi viljelijöille on maksettu jopa 25% enemmän kuin mitä he normaalisti saavat kahvihinnasta. 

SEURAA MEITÄ

PYSY AJANTASALLA

Kahvi vinkkejä, uutisia ja tapahtumia suoraan sähköpostiin

© 2018 KAHVI CHARLOTTA Inc., All Rights Reserved