COLOMBIA ELIAS ROA PARRA

Finca Tamana tila on kooltaan 64 hektaaria, joista 28 hektaaria on käytetty kahvin viljelemiseen. Yhdellä hektaarilla kasvaa 6600 kahvipuuta. Kahvitilalla viljellään erilaisia lajikkeita kuten Caturra, Colombia, Castillo, SL28, Pink -ja Red Bourbon.

 

Elias on kasvanut kahvitilalla jo lapsesta saakka, ja hän aloitti kahvin viljelemisen itse jo 28 vuotiaana. Hän tuolloin perusti oman tilansa El Recuerdo Acevedo-Huilan alueelle yhdessä Vaimonsa Bellanitin kanssa ja kolmen lapsensa kanssa.

 

Kesäkuussa vuonna 2011 hän osti Finca Tamana tilan, missä ei ollut vielä yhtään puuta istettu. Siitä vuodesta lähtien perhe on tehnyt kovasti töitä tilan eteen, jotta ovat tässä tilanteessa tänä päivänä.

 

Eliaksen vaimo Bellanit tekee täyspäiväisenä töitä tilalla myynnin parissa sekä heidän vanhin tytär on niin ikään kahvi alalla. Vanhin tytär asui Australiassa työskennellen baristana ja muutama kuukausi sitten voitti kansallisen Aeropress kilpailun. Hän on myös naimisissa Diego Camposin kanssa, joka on myös voittanut barista mestaruuden. Nuoremmat lapset opiskelevat tällä hetkellä koulussa.

Maultaan kahvi on täyteläinen ja pehmeä. Maussa kivellisiä hedelmiä kuten luumua ja persikkaa. Makua täydentää ruskea sokerin hillitty makeus.

Tila: Finca Tamana

Viljelijä: Elias Roa Parra

Alue: Acevedo, Huila, Colombia

Menetelmä: Washed

Korkeus: 1750m 

Lajike: Caturra

Valmistustapa: Suodatinkeitin, aeropress, pressopannu

SEURAA MEITÄ

PYSY AJANTASALLA

Kahvi vinkkejä, uutisia ja tapahtumia suoraan sähköpostiin

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Classic

KAIKKI KAHVISTA

© 2018 KAHVI CHARLOTTA Inc., All Rights Reserved

Alkuperäiskahvivalikoimasta löydät toinen toistaan erilaisempia kahveja. Kahvimme ovat tuorepaahdettuja ja ne on valikoitu sopiviksi pohjoismaiseen makuun.

Kahvimme ovat lähtökohtaisesti keskitummapaahtoisia. Osa on vaaleampia ja osa tummempia. Kahvipavut pyrimme ostamaan mahdollisimman suoraan viljelijöiltä, ilman ylimääräisiä välikäsiä. Suurin osa kahveista onkin suoraan ostettu tiloilta. Lisäksi viljelijöille on maksettu jopa 25% enemmän kuin mitä he normaalisti saavat kahvihinnasta.