COLOMBIA ELIAS ROA PARRA

Finca Tamana tila on kooltaan 64 hektaaria, joista 28 hektaaria on käytetty kahvin viljelemiseen. Yhdellä hektaarilla kasvaa 6600 kahvipuuta. Kahvitilalla viljellään erilaisia lajikkeita kuten Caturra, Colombia, Castillo, SL28, Pink -ja Red Bourbon.

 

Elias on kasvanut kahvitilalla jo lapsesta saakka, ja hän aloitti kahvin viljelemisen itse jo 28 vuotiaana. Hän tuolloin perusti oman tilansa El Recuerdo Acevedo-Huilan alueelle yhdessä Vaimonsa Bellanitin kanssa ja kolmen lapsensa kanssa.

 

Kesäkuussa vuonna 2011 hän osti Finca Tamana tilan, missä ei ollut vielä yhtään puuta istettu. Siitä vuodesta lähtien perhe on tehnyt kovasti töitä tilan eteen, jotta ovat tässä tilanteessa tänä päivänä.

 

Eliaksen vaimo Bellanit tekee täyspäiväisenä töitä tilalla myynnin parissa sekä heidän vanhin tytär on niin ikään kahvi alalla. Vanhin tytär asui Australiassa työskennellen baristana ja muutama kuukausi sitten voitti kansallisen Aeropress kilpailun. Hän on myös naimisissa Diego Camposin kanssa, joka on myös voittanut barista mestaruuden. Nuoremmat lapset opiskelevat tällä hetkellä koulussa.

Maultaan kahvi on täyteläinen ja pehmeä. Maussa kivellisiä hedelmiä kuten luumua ja persikkaa. Makua täydentää ruskea sokerin hillitty makeus.

Tila: Finca Tamana

Viljelijä: Elias Roa Parra

Alue: Acevedo, Huila, Colombia

Menetelmä: Washed

Korkeus: 1750m 

Lajike: Caturra

Valmistustapa: Suodatinkeitin, aeropress, pressopannu

LOCATIONS

CAFE

KAMPPI HELSINKI

Runeberginkatu 5

00100 Helsinki 

Email: info@kahvicharlotta.com​

Closed for covid

CAFE - RESTAURANT

TIKKURILA VANTAA

Tikkurilantie 36

01300 Vantaa 

Phone: 044 244 7599       

Email: vernissa@kahvicharlotta.com

Closed for covid

© 2021 KAHVI CHARLOTTA Inc., All Rights Reserved

COFFEE ROASTERY

REKOLA VANTAA

Joukontie 42

01400 Vantaa 

Email: victoria.nuottanen@kahvicharlotta.com

Open on saturdays 10.00-14.00

Phone: 041 315 2940 

  • Instagram
  • Facebook